"Att komma till Taizé är att bli inbjuden att söka efter gemenskap med Gud genom gemensam bön, sång, tystnad, personlig reflektion och samtal.
En vistelse i Taizé kan hjälpa en att ta ett steg tillbaka från vardagslivet, att möta en stor mångfald av människor och att fundera på sitt engagemang och sina åtaganden i kyrkan och i samhället." www.taize.fr/sv

Vad kan man göra här?

Under besöket i Taizé deltar alla deltagare i det gemensamma livet och i dagarnas program. Läs den praktiska informationen om mötena på www.taize.fr/sv

En del grupper som reser till Taizé planerar in något annat besök på vägen dit. Det kan vara t.ex. ett dygn i någon av storstäderna Amsterdam, Berlin eller Paris. Man kan också stanna till vid Lutherorterna i östra Tyskland på vägen

För den kristna världen

Taizé har blivit en mötesplats för unga från hela världen. Dagarna är uppbyggda med en rytm med gemensamma böner, bibelsamtal och praktiska sysslor. I huvudsak är det ungdomar, något äldre än konfirmandåldern, som söker sig till Taizé, men även äldre finns med i livet i Taizé.

Färdmedel

Till Taizé kan man åka med buss, direktbuss eller med övernattning på vägen.
Det går flyg till Genève och så kan man få transferbuss därifrån till Taizé. Det går även att åka tåg från Sverige till en närbelägen station och därifrån ta antingen lokalbussen eller själv chartra en buss.

Reslängd

Läs på Taizé’s egen sida om lämpliga tider. De ser helst att man är på plats en hel vecka, men även kortare besök kan fungera. Det tar några dagar innan man tillgodogör sig rytmen i Taizé, så besöket bör inte vara alltför kort.

Boende

Boendet och vistelsen i Taizé bokas och betalas direkt med dem. Vanligtvis bor man i flerbäddsrum av enkel standard. Under högsäsongen förekommer det också boende i tält som finns förberedda på området .