Tranås Resebyrå är ett av ytterst få företag i resebranschen med den allra högsta kreditvärdigheten. Det har vi haft sedan 1992 vilket är bäst i hela resebranschen. Vi är med i SRF –Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen och IATA och får därmed skriva ut egna flygbiljetter. Vi arbetar i en miljö med flygbokningssystemet Amadeus.

Vi har självklart även ställt garantier till kammarkollegiet för våra paketresor – så kallad resegaranti – så med oss reser du tryggt!

Tranås Resebyrå AB

Vi är en annorlunda resebyrå specialiserad på resor för icke-kommersiella kunder inom bistånd, utveckling, mission och utbildning. Vi är specialiserade på flyg till udda destinationer och har en mängd specialavtal för dem som reser i biståndssyfte (Humanitarian Fares). Företaget är privatägt, där ägarna tar aktiv del i verksamheten. Vi är totalt ca 30 personer som arbetar och där personlig service kommer på köpet!

Vi kan hjälpa dig att boka flygbiljetter och hotell i hela världen.

Ägare: Anders Lindén och Kenneth Wigren.
Styrelsens säte: Tranås

Ansvar och socialt engagemang

Vi arbetar med små grupper där vår strävan är att använda lokala aktörer och därmed gynna det lokala samhället. Vi har ett samarbete med Fair Trade in Tourism South Africa (FFTSA) och är medlemmar i Svenska Ekoturismföreningen.

Vårt mål är att våra resenärer ska ge länderna mer tillbaka än vad de sliter på dem. Tranås Resebyrå AB stöttar ett projekt i Sydafrika där vi sponsrar en sjuksköterska i en kåkstad i utkanten av Graubouw. Hon arbetar på en HIV klinik och ser till att de HIV smittade får den vård de behöver.

Tranås Resebyrå har tillsammans med personalen även valt att sponsra New Hope, reseindustrins barnfond. Det är en fond med ideellt arbete där enbart 4% av insamlat belopp går till centrala kostnader. Resten går till barnen. Genom denna fond stödjer vi några flickor med skolgång.

I Tranås Resebyrå ingår även: