På Malta är det ljummet långt fram på hösten. Det finns mycket historia på ön och det är också möjlighet till sol och bad.

Vad kan man göra här?

Sol och bad, avslappnad gemenskap. Det finns mycket historia och många platser att besöka. Guidad tur i Valetta hör till måstena. Man kan besöka Mdina och Paulus katakomber. Det går också bra att arrangera vandringar på Malta. Det finns bra möjligheter till konferenser och studier för t.ex. konfirmandgrupper.

För den kristna världen

Paulus var på Malta och det finns kvar en del platser som har anknytning till honom. Det finns många kyrkor och  kloster att besöka och man kan även få tillbringa tid i retreat eller ha ”en stilla eftermiddag” i klostermiljö.

Färdmedel

Till Malta reser man med flyg. Transporter på Malta sker med buss.

Reslängd

Fem dagar kan nog vara lagom för en resa till Malta, inklusive resdagar. Vill man ha mer tid till sol och bad är det bara att förlänga resan någon eller några dagar.

Boende

På Malta finns många olika sorters boende. Man kan välja att bo centralt, eller ute på landet. Det går att bo nära havet eller i inlandet. Man kan välja mellan hotell av olika standard. Malta är en ö med mycket turister så utbudet blir därmed varierat.