Den gröna ön lockar besökare med en vacker natur och en fascinerande historia. Det var här som St Patrick blev grundare till den keltiska kyrkan som präglade en stor del av Europa under århundraden.

Vad kan man göra här?

Irland har en fantastisk natur och en rik historia. Ön är delad mellan Storbritannien och republiken Irland. De två länderna och de två huvudstäderna Belfast och Dublin har mycket att visa. En rundresa på ön låter oss få möta imponerande kuststräckor och ett böljande landskap.

För den kristna världen

På Irland möter vi St Patrick och den keltiska kyrkans tradition. Ön kristnades tidigt och de kristna influenserna märks i sånger, dikter och traditioner. Den keltiska kyrkan blev en missionerande kyrka som kom att påverka hela Europa under flera århundraden. Det kristna livet i den keltiska traditionen var inte uppdelat i olika delar, andligt och kroppsligt, kyrkligt och världsligt utan livet och tron präglades av en helhetssyn som innefattar både vardag och helgdag, glädje och sorg, naturligt och övernaturligt, sorg och glädje. För den som vill läsa mer om den keltiska kyrkan rekommenderas ”Vindarna från väster” av Per-Eive Berndtsson.

Färdmedel

Till Irland går det flyg regelbundet från Sverige. På Irland kan man sedan göra rundresor med buss.

Reslängd

Man bör nog räkna med ca en vecka för en rundresa i St Patricks spår på Irland.

Boende

På Irland finns gott om hotell i olika prisklasser.