Grekland är ett härligt turistland. Här finns välkända platser och en rik historia med många kopplingar till Nya Testamentet och Paulus. Den bibliska historien möter oss parallellt med antiken och nutiden.

Vad kan man göra här?

En rundresa i Paulus fotspår med Korint, Thesalloniki, Filippi, Athen med mera.
Det finns många fascinerande platser, t.ex. Meteoraklostren från 1400-talet. Det antika Grekland möter oss i Apollontemplet, Aeropagen, Akropolis…
I Grekland finns också utmärkta möjligheter till sol och bad.

För den kristna världen

Detta är platser med rik anknytning till både Apostlagärningarna och breven i Nya Testamentet. Den bibliska historien kan aktualiseras på de många besöken.
Den kristna kyrkan har varit närvarande i Grekland under ända sedan apostlatiden och därför finns det också rika kyrkohistoriska skatter att besöka.

Färdmedel

Flyg
Buss i Grekland

Reslängd

Fem till nio dagar kan vara lagom för en resa till Grekland beroende på vilket program man vill ha på plats. En rundresa i Paulus fotspår fordrar fler dagar än en konferens i Athen, som kan genomföras på färre dagar.

Boende

I Grekland kan vi erbjuda boende på hotell, vandrarhem, konferensanläggningar. Man kan bo centralt inne i någon av städerna, eller nära till strand och bad.