Fransiskus av Assisi är en av de mer betydelsefulla personerna i kyrkans historia. Av honom kan vi lära oss mycket om kyrkans inre liv, om enkelhet och om att ta ansvar för och vårda naturen.

Vad kan man göra här?

I Assisi föreslår vi en guidad rundtur med besök i Basilikan. Det finns också bra möjligheter till vandringar. Inom nära avstånd finns fler kyrkor av intresse och det finns vackra stigar för att vandra i närområdet.

För den kristna världen

Assisi är ett av de mer välbesökta resmålen i Italien. För kyrkan ges det anledning att fundera på vad som bygger en församling, kyrkans förhållande till skapelsen och mycket mer. Om man vill kan resan kombineras med några dagar i Rom med allt som den staden innehåller.

Färdmedel

Flyg eller tåg till Rom

Tåg eller buss till Assisi

Reslängd

Besök i Assisi kan vara allt från en halv dag till flera dagar. Man behöver ungefär en dag för att resa till och från Assisi om man flyger. Med tåget tar det ungefär ett och ett halvt dygn.

Boende

I Assisi bor vi ofta på de olika klostrens gästhem. Det finns även många hotell av olika standard att välja på. Man kan bo uppe i Assisi, i närheten av basilikan, eller nedanför kullen med en lite längre promenad till basilikan.