”Vi åkte till Israel på en församlingsresa. Att läsa och lyssna till bibelberättelserna där det från början ägde rum och att fira gudstjänst, be och dela gemenskapen med varandra har gett oss en nytändning i tron, en ny glädje i bibeln samt en fördjupad gemenskap i församlingen.”

DB, präst, maj-juni 2019

 

”Vi åkte på fördjupningsresa med vår ungdomsgrupp till Israel över Kristi himmelfärdshelgen. Det blev en intensiv resa, men vi hann med oerhört mycket tack vare att vår guide hjälpte oss att maximera de fyra dygn vi var på plats. Vi hann med en dag i Galiléen, dopp i döda havet, och sedan nästan tre dagar i Jerusalem. Att hela tiden besöka så oerhört centrala platser gjorde att fokus i gruppen hela tiden var på trons centralaste frågor. Varje kväll avslutades med lovsång på hotelltaket – ett minne för livet.”

JL, präst, maj 2019

 

”Vi åkte med en studiegrupp, främst ungdomar, till kommuniteten i Taizé. För många blev det en andlig resa, en resa som dom kommer kunna fortsätta med hemma i församlingen.”

MF, Församlingspedagog, juni 2019

 

”Vi åkte till Krakow på konfirmandresa och vi valde att åka dit då vi arbetat med Frälsarkransen i konfirmandgruppen.
Krakow blev en bra och viktig resa med besöksmål kopplade till Frälsarkransens pärlor, tex nattens pärla till besöket vid Auschwitz.
Vi använde sedan resan och pärlorna vid konfirmationens redovisning. Resan blev mycket bra.”

EB, Församlingspedagog, Svenska Kyrkan, juni 2019

 

”Vi åkte till Rom med vår ungdomsgrupp SKULL, Svenska kyrkans Unga och ungdomskör och konfirmander. Vi åkte 28 stycken. Vi bodde på klosterboende och hade varje dag guidade turer samt fri tid att upptäcka Rom. Vi är mycket nöjda då upplägget passade vår målgrupp och vi fick med oss mycket lärorikt som vi aldrig hade kunnat få till oss på egen hand. Vi besökte även Svenska kyrkan i Rom och hade förbeställda luncher och middagar. Allting sköttes proffsigt av resebyrån och lokal guide.”

MVS, Församlingspedagog, Svenska kyrkan, februari 2019

 

”Vi åkte med konfirmander och unga ledare till Berlin.
Dels kommer man varandra väldigt nära när man åker utomlands tillsammans. Det händer mycket med gruppen när man är långt hemifrån.
Till Berlin åkte vi för att vi haft mycket fokus på ont och gott, främlingsfientlighet och utanförskap och framförallt på vad vi ska göra för att bekämpa det. Hur man gör motstånd mot det onda och kämpar för det goda. Det finns det så många olika exempel på i just Berlin och vi blev mycket nöjda med resan. Ungdomarna tyckte det var jätteintressant.”

P N, Församlingspedagog,  maj 2019